Gelukkig met Genoeg

Wil jij een natuurlijker leven leiden? Bewuste keuzes maken omtrent jezelf, geld en de natuur? In september gaat de tweede Budgetkring van start, waarin we in een kring deze thema’s met elkaar aan gaan pakken.

Het bijzondere is is dat het door gemeente de Bilt wordt aangeboden, voor jou is het dus gratis, maar je geeft je volledige commitment om aan de slag te gaan en jezelf in te brengen in de kring.

Een bijzondere kans dus!

In 15 bijeenkomsten ga je aan de slag met oefeningen uit de lesbundel Gelukkig met Genoeg. Het doel is, om ook eventueel met beperkte middelen, je leven vorm te geven zoals jij dat wil en aandacht te geven aan wat er voor jou toe doet. Dat is zowel een weg naar binnen, van stilstaan en aanwezig zijn bij wat er is, als een weg naar buiten, een plan maken en actie ondernemen. De kracht van de kring is dat je het samen doet en je elkaar kunt steunen. Je bepaalt zelf waar je aan wilt werken en wisselt met de andere deelnemers tips uit over onder meer groen leven, gezondheid, voeding en bewust omgaan met geld.

Dr. Jeanine Schreurs uit Maastricht ontwierp de methode ‘Gelukkig met Genoeg’ naar aanleiding van haar promotieonderzoek ‘Living with less. Prospects for Sustainability.’ Zij heeft zelf ervaring met een krap budget en was hoofdredacteur van het consumindermagazine Genoeg. De Budgetkring heeft erkenning gekregen als een sociaal vernieuwend initiatief en is vereerd met een werkbezoek van Koningin Máxima. Dankzij de steun van het Oranjefonds ontstaan inmiddels op vele plaatsen in het land nieuwe budgetkringen.

De eerste Budgetkring de Bilt is 11 november van start gegeaan met een volle groep. Zie hier een mooie impressie in Oog op de Bilt.

 

De Budgetkring De Bilt

De Budgetkring De Bilt

Op de agenda

donderdag 1 september
Informatiebijeenkomst
in de bibliotheek in het Lichtruim,
Planetenplein 2, Bilthoven
16.00 – 17.30 uur
15 september
START Budgetkring de Bilt

7 + 15 =