Sinterklaas voorbij, Kerst voor de deur, evaluatiemoment!!

Ik kijk met enige spijt terug naar Sinterklaas. Het was een fijne avond en ik heb mooie cadeaus gegeven en gekregen, maar ik heb spijt van de hoeveelheid die ik gesnoept hebt. De stress van optijd klaar zijn, het heen en weer reizen en de traditie triggerden mij om ‘los te gaan’. Dat heb ik gevoeld daarna, maar afijn, ik ben weer hersteld, heb geleerd en kijk vooruit!

Een onderzoek in de Journal of Happiness Studies toont aan dat mensen die minder uitgeven en ook minder ontvangen een fijnere kerst hebben. Mensen blijken over het algemeen veel geld en tijd te besteden aan cadeaus die weinig bijdragen aan het gevoel van geluk tijdens de kerst. Wat zorgt volgens het onderzoek dan wel voor geluk? Nadruk op tijd met elkaar doorbrengen en samen iets doen wat een diepere betekenis geeft aan het dagelijks leven.

De Sint is voorbij, maar hoe kunnen we nog zorgen dat we echt tevreden terugkijken naar de kerst straks?Daarom vraag ik jou:

  • Wat betekent Kerst en de winter voor jou?
  • Hoe zou je wat jij belangrijk vindt meer kunnen inbrengen?

Neem hier even een moment voor en schrijf het op. Ik wil je sterk aanmoedigen om daar helemaal voor te gaan. Deze tijd heeft nodig dat mensen hun echte verlangens gaan volgen. Om je geluk te vinden is het belangrijk om de tijd te nemen, stil te staan, bij jezelf en bij je verlangens.

Een paar tips over hoe jij met hoe je eet en winkelt kan laten zien dat je om jezelf en de wereld geeft;

  • Neem aan het begin van de dag een moment om stil te staan wat jij graag wilt bereiken met die dag en hoe je je wilt voelen.
  • Zorg dat je voldoende rust inbouwt, dat helpt je om te genieten van natuurlijke dingen.
  • Maak zelf je cadeaus
  • Geef een samen-iets-ondernemen cadeau
  • Kook dingen die speciaal zijn én duurzaam
  • Geniet mindful

Ik hoor graag wat je hier van vindt en hoe jij gaat genieten van de komende winterdagen.

Ik wens je alvast een

 

Ps. deze Blog is deels gebaseerd op de Blog Over the Holidays, Eat Like You Care About Yourself and the World van mijn held Colin Beavan (aka No Impact Man)